کینتیک (Kinetic) چیست و به چه کار میآید؟
بسیاری مواقع هنگام خرید ساعت مچی به اصطلاحاتی بر میخوریم که برای ما ناشناخته هستند و در عین حال ممکن است خیلی هم کاربردی باشند. طی سالهای اخیر و با روی کار آمدن ساعتهای هوشمند و مدلهای جدید ساعت مچی طیف این اصطلاحات بسیار گستردهتر هم شده است. کینتیک (Kinetic) یکی از این اصطلاحات است که به ویژه علاقهمندان برند سیکو بیشتر با آن برخورد داشتند. در این مطلب به معرفی کامل این اصطلاح و کاربردهای آن میپردازیم همراه ما باشید.
این اصطلاح که بسیاری از فروشندگان تحت عنوان «کینتیک» از آن یاد میکنند تکنولوژی مشهور بکارگرفته شده در ساعتهای سیکو است که در لغت به معنای انرژی جنبشی است.
20 سال از عمر نخستین ساعت سیکو که با این تکنولوژی عرضه شد گذشته و این برند تا کنون بیش از 8 میلیون از این ساعتها را به فروش رسانده است اما عموم مردم با آن آشنایی کاملی ندارند و نام آن برایشان تازگی دارد. این فناوری با هدف کمک به محیط زیست و احترام به طبیعت بکار گرفته شد و به همین دلیل یکی از ابتکارات قابل احترام سیکو به شمار میآید.
Kinetic بعد از ارائه ساعتهای کوارتزی دومین نوآوری این برند ژاپنی در صنعت ساعت سازی بود که به شهرت و اعتبار آن کمک بسیاری کرد.
کینتیک یک مدل ساعت مکانیکی است که از نظر کیفیت و دقت به ساعتهای باتری دار کوارتزی بسیار نزدیک شده است. برای تولید این مدل از ساعتها از انرژی جنبشی استفاده شده، که از جرم و سرعت اجسام کمک گرفته و به حرکت ساعت کمک میکند.
تا پیش از این اگر یک ساعت مکانیکی برای دو روز روی مچ دست قرار نمیگرفت از کار میافتاد اما به کمک این تکنولوژی عملکرد ساعتهای مکانیکی به دست انسان وابسته نبود و بعد از کوک کردن تا مدتها بدون اختلال به کار کردن ادامه میداد.
در سال 1986 برای نخستین بار در نمایشگاه بازل این تکنولوژی از سوی برند ژاپنی به بازار معرفی شد. تا پیش از این برند ژاپنی سیکو با کمک ساعتهای کوارتزی خود انحصار بازار ساعت را از دست سوئیسیها خارج کرده بود و کم کم مردم داشتند به این برند جدید علاقهمند میشدند. کنتیک در واقع بر انتخاب سیکو صحه گذاشت و از آن زمان تا به امروز به یکی از برندهای تاثیرگذار بازار تبدیل شده است که دیگر کسی به آن با دیده تردید نگاه نمیکند. در بین عموم مردم این ساعتها با عنوان «ساعت اتوماتیک» مشهور شدند که مشخصات ساعتهای کوارتزی و مکانیکی را با هم آمیخته بود و در خود داشت.
کالیبر 7M22 اولین مدل ساعتهای سیکو با این تکنولوژی بود و بعدها در مدلهای Seiko Kinetic و eiko Kinetic Auto Relay هم بکار گرفته شد.
بسیاری از مجموعه ساعتهای تولیدی سیکو که به شهرت جهانی رسیدند از نام کنتیک استفاده کرده و این تکنولوژی به افزایش کیفیت محصول آنها کمک بسیاری کرده است.
عملکرد این ساعتها بسیار ساده و در عین حال کاربردی است. داخل ساعت یک لنگر تعبیه شده است که با حرکت دست تکان میخورد و انرژی جنبشی مورد نیاز برای کارکردن موتور را فراهم میآورد. انرژی تولید شده به صورت برق در داخل یک باتری قابل شارژ که کارشناسان به آن خازن میگویند ذخیره میشود و به این ترتیب وقتی ساعت را به دست هم نمیبندید میتواند کار کند.
قدرت ذخیره سازی برق در خازنهای مختلف یکسان نیست و برخی ساعتها یک ماه و برخی تا شش ماه هم میتوانند این انرژی را داخل خود ذخیره کنند.
در حال حاضر آخرین ساعتهای کنتیک ارائه شده از سوی برند سیکو تا 4 سال هم به راحتی میتواند انرژی برق مورد نیاز برای عملکرد موتور را در خود ذخیره کرده و به این ترتیب اگر روزها و هفتهها هم داخل کمد لباسهای شما باقی بماند موقع استفاده باکیفیت روز اول کار خواهد کرد. این چیزی است که برای شما عادی به نظر میرسد اما اگر قبلا یک ساعت مکانیکی داشتید که اگر یک روز از آن استفاده نمیکردید از کار میافتاد حتما اهمیت این تکنولوژی و کاربرد آن بیشتر برایتان آشکار میشد.
مدلهای اولیه سیکو که از Kinetic استفاده میکرد، کمی سنگین بودند و همچنین میزان ذخیره انرژی در خازن هم کوتاه و کم بود اما به مرور این تکنولوژی پیشرفت کرد و به اشکال امروزی خود درآمد.
ساعتهای امروزی از نظر اندازه تا 70 درصد هم کوچکتر از مدلهای اولیه است و بسیار هم سبکتر شده به نحوی که فرد تا ساعتها بدون خستگی و فشار میتواند آنها را روی مچ دست خود ببندد.
موتورهای کرنوگراف هم از این تکنولوژی الهام گرفتند و بعدها در برخی مدلهای جدید سیکو استفاده شدند. تقویم دائمی سیکو که در آخرین مدلهای کنتیک مورد استفاده قرار گرفت از آخرین دستاوردهای این حوزه به شمار میآید که در سال 2005 وارد بازار شدند. تکنولوژی ساعت سازی مدام در حال تحول و پیشرفت است و برندهای دیگر هم بیکار ننشستند و در کنار سیکو فناوریهای مختلفی را در محصولات خود بکار بردند که به جای خود آنها را هم به شما معرفی خواهیم کرد.
تفاوت عمده ساعتهای کنتیک با اتوماتیک در چیست؟
ساعتهای اتوماتیک قدیمی به این نحو کار میکردند که با هر بار کوک شدن یک فنر داخل دستگاه با فاصله زمانی منظم حرکت میکرد و انرژی لازم برای عملکرد مناسب موتور را تامین میکرد که پس از باز کردن ساعت از مچ عملا انرژی مورد نیاز آن تامین نمیشد و ساعت متوقف میشد اما همانطور که پیشتر توضیح دادیم در مدلهای جدید کنتیک این مشکل برطرف شده و به کمک انرژی جنبشی و ذخیره نیرو به ساعت مچی روی دست نیازی نخواهد بود.
گالری نیک یک فروشگاه تخصصی عرضه مستقیم انواع ساعت مچی و اکسسوری است که جدیدترین محصولات از برندهای معتبر جهان از جمله محصولات برتر برند سیکو را میتوانید با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت در آن خریداری کنید.
محصولات این فروشگاه محدودیت ارسال ندارد و در اسرع وقت برای خریداران سراسر کشور ارسال میشوند. همین الان به این سایت سر بزنید و ضمن مقایسه مدلهای مختلف اولین خرید اینترنتی خود را از ما تجربه کنید.