ساعت مچی تقویم دار

ساعت تقویم‌دار

همه ما در کنار اینکه باید حواستمان به ساعت و دقیقه‌ها باشد باید حساب تاریخ و روزها را هم داشته باشیم. ساعت تقویم‌دار در صنعت ساعت سازی پدیده جدیدی نیست اما به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی امکانات آن هم متنوع شده است. انسان‌های اولیه بر اساس حرکت خورشید، ماه و ستارگان، روزها را محاسبه می‌کردند اما امروزه خوشبختانه با کمک ساعت‌های تقویم‌دار برنامه ریزی برای روزها کار ساده‌تری شده است. اختراع ساعت به قرن بیستم باز می‌گردد و تقریبا از همان ابتدا تقویم هم به امکانات آن افزوده شد، روزهای ماه در ساعت‌های تقویم‌دار به اشکال مختلفی نمایش داده می‌شود.  

 

ساعت‌های تقویم‌دار از کجا آمدند؟

«توماس ماچ» ساعت ساز مشهور انگلیسی از نخستین کسانی بود که تقویم را به قابلیت‌های ساعت مچی افزود. در آن دوران صنعت ساعت سازی بسیار جوان بود و داشتن ساعت مچی‌های سبک و ارزانقیمت امروزی به رویا می‌ماند. سال 1762 زمانی است که ورود اولین ساعت تقویم‌دار به بازار ثبت شده است.

«پتک فیلیپ» نخستین برندی بود که در سال 1889 یک مکانیسم جدید برای ساعت‌های تقویم‌دار ابداع کرد و در کنار روز شمار، تقویم ماه و موقعیت خورشید را در اختیار کاربران قرار داد. این ساعت‌ها به فروش عمده نرسید و به تعداد معدود برای مشتریان به شکل دست ساز تولید شد. استفاده از ساعت مچی در ابتدا بین مردم اروپا و آمریکا رواج یافت و پس از آن در سراسر جهان توسعه پیدا کرد. ساعت سازان سوئیسی در حوزه تولید ساعت‌تقویم‌دار پیشگام بودند و در این مسیر ابتکارهای زیادی داشتند.

 

تاریخ و روز چطور در ساعت‌ها نمایش داده می‌شود؟

قبل از ابداع تقویم میلادی انواع و اقسام تقویم وجود داشت، ژولیوس سزار 46سال قبل از میلاد مسیح اولین تقویم میلادی را ارائه کرد. این تقویم 365 روز و یک چهارم روز تشکیل می‌شد. حرکت نامنظم خورشید در هنگام بازگشت به موقعیت خود باعث شد که بعدها هر سال  به 365 روز و هر سه سال یک بار به سال کبیسه تبدیل شود و 366 روز داشته باشد.

 

در ساعت‌های مچی که تقویم ساده دارند تاریخ روزها به دو شکل نمایش داده می‌شود:

1. در داخل یک پنجره روی صفحه

در این ساعت‌ها معمولا تاریخ در نیمه شب‌ها تغییر می‌کند و زمان به شکل عددی در صفحه نمایش داده می‌شود.

 2. به وسیله عقربه

در این تقویم‌ها تاریخ با عدد‌های 1 تا 31 که نمایشگر روزهای ماه است در یک دایره کوچک داخل صفحه نمایش داده می‌شود. این تقویم‌ها برای روزهای کمتر از 31 روز باید به شکل دستی تنظیم شوند.

 

ساعت‌های تقویم‌دار پیشرفته چگونه هستند؟

این ساعت‌ها علاوه بر تاریخ روز، ماه‌های سال را هم نمایش می‌دهند. روزهای هفته به صورت حروف اختصاری و روز به شکل عدد نمایش داده می‌شود. این ساعت‌ها تاریخ ماه و سال را هم نمایش می‌دهند. ساعت‌های پیشرفته که در آن‌ها تغییرات ماه را نمایش می‌دهند در واقع تمام خصوصیت‌های یک تقویم کامل را در اختیار دارند.

ساعت‌ اسپرت و صفحه بزرگ جای بیشتری برای نمایش تقویم دارند، در مقابل ساعت‌های صفحه متوسط و کلاسیک فضای کمتری برای نمایش تقویم و روزهای سال دارند، این هنر طراحان است که چگونه از فضای موجود در صفحه حداکثر استفاده را ببرند.

 

اصطلاحاتی که در صنعت ساعت سازی برای نمایش تقویم بکار گرفته می‌شود چه معنایی دارد؟

نمایشگر تاریخ

در این ساعت‌ها یک پنجره کوچک که در اصطلاح به آن بزگ گفته می‌شود کار نمایش ساعت را برعهده دارد. نمایش روز به صورت عدد دو رقمی در صفحه انجام می‌شود.این صفحه به دو بخش تقسیم شده بخش چپ از اعداد بین صفرتا سه و قسمت چپ از اعداد بین صفر تا نه تشکیل شده است. در این نمایشگر که به کازینو مشهور است گاهی برای نشان دادن زمان از دو رنگ مختلف استفاده می‌شود.

نشانگر تاریخ

در مرکز ساعت در کنار عقربه‌های اصلی یک فلش وجود دارد که تاریخ را نشان می‌دهد. طرح صفحه ساعت مدرج است و روز را مشخص می‌کند.

صفحه کمکی

در این ساعت‌ها یک صفحه کوچک کمکی تعبیه شده که در کنار صفحه اصلی به همراه سایر امکانات تاریخ را نمایش می‌دهد.

تاریخ روز (روزشمار)

در ساعت‌های پیشرفته تاریخ، روز هفته در دو پنجره مختلف نمایش داده می‌شوند.

تقویم سه گانه (فول کلندر)

تقویم کامل  که همه حالت‌های تقویم را نمایش می‌دهد روز و نام ماه را به شکل جداگانه نشان می‌دهد وگاهی در قالب سه دایره گرد کوچک روی صفحه نمایش قابل مشاهده هستند.

تقویم مدام (تقویم سالانه یا دائمی)

در این ساعت‌ها تمام بازه‌های زمانی و تاریخی روز، هفته، ماه و سال قابل مشاهده است. ساختار این ساعت‌های تقویم‌دار بسیار پیچیده است و به همین دلیل گرانتر از سایر ساعت‌ها هستند.

آیا ساعت تقویم‌داری هست که هیچگاه به تنظیم نیاز نداشته باشد؟

پیچیده‌ترین کار در ساخت تقویم‌ ساعت‌ها محاسبه سال‌های کبسیه است، تنظیم آن‌ها برای هر چهار سال یکبار بسیار پیچیده است اما انسان از پس این کار دشوار هم بر آمده است. ساعت‌هایی با مهندسی دقیق و هنری وجود دارد که به هیچ عنوان به تنظیم مجدد نیاز ندارند این ساعت‌ها به  پرپچوال مشهور هستند و حتی برای تنظیم سال‌های کبیسه هم به تنظیم خاصی نیاز ندارند، به این ترتیب تا 100 سال هم می‌توانند بدون مشکل کار کنند. به طور دقیق باید بگوییم این ساعت‌ها تا سال 2100 به هیچ تنظیمی در تقویم نیاز ندارند.

 

ساعت‌های دیجیتال تقویم‌دار چگونه هستند؟

ساعت‌ دیجیتال تمامی امکانات ساعت‌های تقویم‌دار کلاسیک را با دقتی بسیار بالا در اختیار کاربران قرار می‌دهند. یک میکروپروسسور ساده که برنامه نویسان کامپیوتر آن را طراحی کردند تمام تنظیمات سختی که قبلا ساعت‌های عقربه‌ای انجام می‌دادند را به راحتی انجام داده و به ساده‌ترین شکل نمایش می‌دهد. ساعت‌های تقویم‌دار مکانیکی به خاطر ساختار پیچیده‌تر ارزشمندتر از ساعت‌های تقویم‌دار دیجیتال هستند که باعث شده طرفداران بیشتری در بین علاقه‌مندان صنعت ساعت سازی داشته باشند.

 

حتما تا این لحظه برایتان سوال پیش آمده با وجود گوشی‌های هوشمند چه لزومی به وجود تقویم در ساعت است. این تقویم‌ها یک اثر هنری دقیق و پیچیده هستند که در ساختار پیچیده ساعت‌ها جای داده می‌شوند. در محیط کوچک ۱.۸ میلی‌متری ساعت، انجام این محاسبات پیچیده کار ساده‌ای نیست. ساعت‌های مکانیکی که به صورت اتوماتیک این تنظیمات را انجام می‌دهند دیگر یک ابزار ساده به شمار نمی‌آیند یک اثر هنری هستند که هر شخصی دوست دارد آن‌ها را داشته باشد.

+ بیشتر...

نظر خود را ارسال کنید